30.7.2018

Kesän paras mustikkapiirakka (G, L)

Mustikkapiirakka on kyllä parasta näin mustikka-aikaan. Tytär kävi isänsä kanssa mustikassa ja sain sitten jääkaappiin pussillisen mustikoita ihan piirakkaa varten. Tein piirakan uudella ohjeella, ja siitä tuli kyllä ihan hyvää. Tuoreet mustikat tuovat mehukkuutta piirakkaan, joten mehukas piirakka vie kielen mennessään. Mustikat ovat tuoreena vaan niin herkullisen makuisia. Piirakan voi tehdä samalla ohjeella joko gluteenittomana tai tavallisena. Pentikin pöytäliina (omenankukka) sopii hyvin kesäiseen kahvipöytään. Liinasta on ollut täällä aiemmin juttua. Piirakkavuoalla saa myös ilmettä kattaukseen. Tässä sinireunainen vanha vuoka, joka on ollut käytössä vuosia. 







Pohja:

100g voita
½ dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

(pohjaan voi halutessaan laittaa myös ½ dl kaurahiutaleita ja vehnäjauhoa 2½ dl)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Lisää jauhoseos ja vatkaa. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lisää päälle mustikat.

Päälle: 
Mustikoita
2 kananmunaa
250 g rahkaa tai kermaviiliä
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri ensin, lisää joukkoon rahka ja vaniljasokeri. Kaada täyte piirakan päälle. Paista 175 asteessa n. 35 min.










Oletko käynyt mustikassa?








7 kommenttia:

  1. Oi, en olekaan vielä ehtinyt mustikkapiirakkaa leipomaan. Tai, en ole viitsinyt uunia lämmittää, muutenkin kun sisällä on niin läämin.
    Mutta, täytyykin leipoa, on niin parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen on jäänyt vähälle täälläkin,mutta tätä piti tehdä.

      Poista
  2. En ole käynyt mustikassa, mutta nyt mietin, että pitäisikö käydä tuossa lähimetsässä katsomassa, että löytyisikö sieltä marjoja.
    Ihanana näköinen piirakka <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi,oli hyvä ohje.Ja onneksi piirakkaan ei paljoa tarvitse marjoja,joten voi sun lähimetsästäkin löytyä marjat.

      Poista
  3. Kävin mustikassa ja sain kolme litraa. Sen eteen oli käveltävä pitkät matkat. Samoilta seuduilta olen kerännyt joskus monta ämpäriä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida olla mustikkasato tänä kesänä runsas.Meillä ei mansikkaa tullut paljoa myöskään.

      Poista
  4. En ole käynyt mustikassa, aivan liian kuumaa siihen :D

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com