5.3.2019

Keittiön kauniit astiat

Keittiön kauniit astiat ovat ilo silmälle ja niistä maistuu mielestäni ruoka, jälkiruoka ja juomat myös paremmalle. Meillä keittiön astiat ovat Muumi-mukeja, Arne Jacobsenin mukeja, Marimekon, Pentikin, Iittalan  ja Arabian astioita.  Joitakin yksittäisi astioita on myös muita, mutta kaikki astiat ovat jokapäiväisessä käytössä. Paitsi tuo Myrna-kalusto, jota ei voi käyttää kultauksen vuoksi, koska sarjan astioita ei voi pestä koneessa. Myrna -astiat ovat menettäneet arvoaan juuri tuon asian vuoksi. 

Hiihtolomalla ja kevään lopun pakkaspäivinä voi tehdä kuumaa kaakaota kuppiin ja koristella sen vaahtokarkeilla. Näin meillä tehtiin ennen lomareissulle lähtöä. Idea tähän tuli eskarilaiselta. Kaakao ehti jäädä kuppiin, kun tärkeintä oli syödä nuo vaahtokarkit kupin päältä. Käytän myös kuppien alla tarjottimia korvaamaan lautasen. Puinen pieni tarjotin on kätevä, jos siinä tuo tarjolle muutakin samalla juoman kanssa. Suuremmalla tarjottimella voi tuoda kaikki tarjottavat kerralla esille ja tässä alhaalla on usein käytössä tuo Räsymatto-leikkuulauta tarjottimena.

Makujakaupassa on vielä voimassa -25% :n alennus mm. Marimekon ja Arabian astioista, joten kannattaa täältä käydä katsomassa, jos on tarvetta uusille astioille tai omaa astiastoa täydentämään.*sisältää affiliate-linkin

Mikä on sinun oma lempiastia kotona?

4 kommenttia:

 1. Juhla-astioista suosikkini on vanha Arabian kahvikuppi, jossa on hempeät pienet siniset kukat! Arkisuosikkini on Muumi mukit tai savinen keittokippo :)
  Ihanaa iltaa sinulle Aikku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumit ovat kaikkien suosikkeja.Tuo uusin Näkymätön -muki on kiva ja sen väri on mun suosikki myös.Arabia kestää aikaa, voisi sanoa että on ikuinen sarja.

   Poista
 2. Suosikkini on vihreä lasikulho, mummun peruja. Just sopivankokoinen arkisalaatille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa ihastuttavalle, että on perintöastia käytössä.Minulla on yksi tarjotin mummon peruja myös.

   Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com