1.3.2019

Diy: kangastaulun tekeminen - Alevinkki

Diy-kangastaulu oli viimeisin ompelutyöni, kun löysin kirpparilta Marimekon kangaspalan. Kankaassa on aiheena Karkuteillä, ja olisiko kuvan norsu ja lintu lähteneet omin luvin jonnekin. 

Miten tämän taulun sitten tein, niin ompelin saumurilla reunat ensin siisteiksi. Toki sen voi tehdä myös tavallisella ompelukoneella eli huolitella siksakilla reunat. Sitten ompelin suoralla oikean ja vasemman reunan kääntämällä n. sentimin mittaisen taitteen nurjalle puolelle. Alaosaan ompelin kahden sentin kujan, johon laitan paneeliverhojen alaosassa olleita metallisia painokeppejä. Näillä saa ryhtiä kankaaseen, kun se on seinälle aseteltu. Yläosaan ompelin n. 2,5 cm;n taitteen. Tähän sitten tulee ohut puukeppi, kun sen löydän. Toinen vaihtoehto on, että laitan siihen metallisen verhotangon. Kiinnittäminen vain pitäisi saada siistiksi, että se on hyvä myös seinällä. 


Kangas on oikein värikäs, ja se sopii hyvin eri ikäisten lasten huoneeseen. Marimekon kankaissa usein on pääosassa suuret kuviot ja värit. Täällä on ollut juttua itse ompelmastani lasten sängyn päiväpeitosta, siinäkin on kangas saman valmistajan. Ideana oli myös se, että päiväpeiton kirjainten avulla lapsi voi opetella kirjaimia. Kauneus ja hyöty sitten toimivat samassa tilassa.

Jos sinulla on jäänyt kangaspalaa tai löydät kirpparilta kivan kankaan, niin niistä voi tehdä sisustukseen sopivan kangastaulun. Yksi tapa on siis ommella se kuten tuossa edellä kuvailin tai sitten pingottaa nitomalla kiinni taulukehykseen. Hyvä idea tässä on se, että jos kyllästyy tauluun, niin se on helppo vaihtaa. 

Hiihto- tai talviloma on osalla jo vietetty tai osalla se on edessä. Meillä loma vietetään tänä talvena etelässä ja saankin tuon uuden aurinkohatun käyttööni reissussa. 

Vinkkaan myös Makujakaupan hyvästä tarjouksesta, eli mukit ja kupit kampanjassa -25% ! Löytyy myös Marimekon mukeja. Klikkaa täältä tarjoukseen!


* sisältää Affiliate-linkin



Mihin sinä käytät kauniit kangaspalat?








4 kommenttia:

  1. Kiva taulu.
    Itse teen paloista tyynyjä, tai ehkä valotaulun...
    Mukavaa loman odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valotaulu onkin ollut monessa blogissa esillä.Joskus ompelen myös liinoja kapeista kangaspalasista.

      Poista
  2. Tyynyjä olen tehnyt ja tilkkutäkkejä pari. Ihanan värikäs kangas!

    VastaaPoista
  3. Liisan kotona4.3.2019 klo 13.56

    Onpa pirtsakka kangas. Kyllä kai ne menee tyynyiksi minulla ainakin. Mukavaa lomaa <3

    VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com