9.3.2019

Kultaa ja kimallusta Dubain sisustuskaupoissa

Kimallusta ja kultaa on Dubain sisusustuskaupoissa, kun tuossa valtaisassa Mall of Emirates -kauppakeskuksessa tulee käytyä. Lomalla on aikaa kierrellä kauppoja ja tutustua paremmin paikalliseen tarjontaan. Itseä aina kiinnostaa myös tämä sisustuspuoli ja kuten Dubai muutenkin, täällä se kaikki hodokkuus ja luksus ovat esillä jokapuolella. Rakennukset loistavat kilpaa komeuttaan toistensa kanssa; rakennuksen valaistus vielä oikein viimeistelee upeuden.

Villeroy Bochin myymälässä oli myös tarjous menossa, jos ostat 200 dirhamilla (n. 48 €) saat alennusta 50 dirhmia (12€). Astioita on vaikea kuljettaa, joten tällä kertaa siis vain kävin katsomassa mitä heillä siellä oikein oli esillä. 

Huonekalu- ja sisustusliikkeessä valikoima oli hyvin skandinaavisia värejä huonekaluissa: beige ja harmaa. Piensisustuksessa oli taas rottinkia, kaislaa, punottuja koreja, maanläheisiä värejä sisustustyynyissä tarjolla. Sitten esineet olivat sitä suurta ja valtavaa lasia, kultaa, hopeaa ja messinkiä. Luksus tulee mieleen heidän tyylistään, ja ovathan ne upeita ja loistokkaita!







Ajattelin ensin, että ostan kotiin ihan aidon itämaisen maton makuuhuoneeseen, mutta hinnat olivat jotain mikä sai haukkomaan henkeä. Mall of Emirantin mattokaupaussa oli oli matot aitoja, souk-basaareissa mattoja oli myös, mutta en tiedä niiden aitoudesta. Carrefourin valtavassa tavaratalossa Mall of Emiratesissa oli mattoja laaja valikoima, eikä niissä hintataso ollut ihan niin korkea. 

Perehdyin tarkemmin matto-aiheeseen vanhasta Momondon lehtisestä, jossa kerrottiin, että kuinka käsityöläisperinne on siirtynyt mattojen osalta yhä idemmäs eli nämä matot mitä kävin silittelemässä suuressa luksuskauppakeskuksessa olivat Iranissa kudottuja. Matoissa oli pienen pieniä kuvioita, ja nyt ymmärrän miksi sängyn vierelle kuvittelemani matto voi olla hinnaltaa 1 200 €. 

Itämaisuus näkyy näissä keramiikkaesineissä: mosaiikkia ja monimutkaisia kuvioita. Kynttilät, huonetuoksut ja suitsukkeet ovat Dubaissa hyvin suosittuja. Kynttilöissä oli myös tuoksujen lisäksi myös kauniita koristuksia.



Mall of Emiratesta löytyy mm. Zara-home ja H&M oli kattanut keittiön ihan skandinaavisella tyylillä: harmaata, roosaa ja puuta (kuva alhaalla).



Kylpyhuoneeseen ja spa-tilaan sisustellaan koreilla, viherkasveilla, kynttiläpurkeilla ja peileillä.


Laitan myöhemmin tänne blogiin juttua matkavinkeistä Dubaissa. Kaupunkin on niin suuri, että siellä jäi nähtävää vielä seuraavallekin matkalle. 

Loman jälkeen kutsuu lumityöt pihalla, Ja jos kohta saadaan tänne myös kevättä paremmin, lumet ainakin voisi alkaa vähentymään. 


Olisiko näistä ideaa sinun kotiin sisustukseen?





4 kommenttia:

  1. Minä rakastan itämaisia kuvioita. Souk sokkeiloisine käytävineen ovat oikeita aarreaittoja ja minulle niitä "aitoja" paikkoja :)
    Ihanaa viikonloppua Aikku ja kyllä tosiaan saisi se kevät jo tulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuollla olisi sinulle sitten ollut kivaa kierrettävää!

      Poista
  2. Varmasti oli hulppeaa nähtävää emiraateissa.
    Itse kuitenkin olen yksinkertaisemman tyylin ystävä.
    Ihanaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhdessä kaupassa oli kukkaruukuut 1.5m korkeita.Yritin ottaa kuvan niistä näyteikkumoissa, että kuinka suurta siellä on kaikki.Mutta toki mielenkiintoista myös.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com