Päivän retkellä olimme vuoristossa. Ensin kävimme hedelmäviljelmällä, jossa oli monenlaista hedelmää puissa ja maanrajassa kasvamassa. Välimeren ilmaston vuoksi vuoden aikana saadaan monet sadot. Ihania pieniä banaaneja, sitrushedelmiä, Jaakobin leipäpuun, viinirypäleitä, oliiveja...Näitä herkkuja saimme retkellä myös maistaa; siirappi taisi olla aika erikoista. Opas kertoi, että se on oikein superfoodia. Hän otti sitä joka päivä kulauksen, ja näin pysyy terveenä. Oppaamme oli asunut 20 vuotta Turkissa ja hän kyllä osasi kertoa koko päivän meille mielenkiintoisia juttuja. Terveisiä vain hänelle!!
Kuva: Jaakobin leipäpuu
Kuva: Ananas kasvamassa
Retkemme yksi kohde oli tippukiviluola, jonka opas sanoin olevan Euroopan toiseksi suurin. Liikuntarajoitteisille tämä ei sovi, kun siellä oli paljon portaita luolan ulkopuolella että sisällä. Tunnelma oli rauhaisa ja hyvä täällä oli hengitellä kosteaa ilmaa. Ihmeellinen on luonto, mitä se saa aikaiseksi.
Dim cayn jokiravintolassa, joka on rakennettu joen päällä. Matalat looshit kangaskatoksineen on oikein idyllinen paikka. Joen kaloja käytetään ravintolassa. Kalat uivat joessa ja niitä voi seurata ravintolasta. Retken hintaan kuului puffeelounas ilman juomia; ne maksoivat erikseen.
Kuva: jokiravintola, kuva lainattu www.finnmatkat.fi
Flower Garden oli neljän tähden hotelli (Blue Star-hotelli) ja koostui useammasta rakennuksesta. Voin suositella hotellia lapsiperheille ja eri ikäisille. Iltaisin oli ohjelmaa ja tarjolla herkullista ruokaa. Uima-allasalueita oli kaksi,ja ylätasanteella oli erikseen minigolf ja auringonottopaikka; jokaiselle jotakin. Lapsille oli erikseen ohjelmaa joka päivä, ihana Bamse-karhu vieraili lasten luona ja lisäksi oli erikseen hotellissa leikkihuone lapsille ja oma pieni leikkipuistoalue.
Matkailu avartaa ja aina jotain uutta tulee nähtyä joka reissulla!