17.1.2014

Uusi läppäri ja sen paikka olkkarissa

Olen opetellut käyttää uutta läppäriä, joka on Acer AspireV5 Touch. Läppärissä on kosketusnäyttöominaisuus. Minusta se on ihan hyvä ja helppo käyttää. Käyttöjärjestelmä on tuo
uusi Widows 8. Koneessa on työpöytä-tila erikseen ja sitten on tuo "pääsivusto", jossa on kaikkia mahdollista web-kuvaketta ja muutakin. Tänne voi pikakuvakkeen tavoin liittää omia mielenkiinnon kohteita. Nämä on itsellä vielä kesken, että mitä käytän eniten.

Nyt on hankaluutena se, että näpyttelen läppärillä olkkarin sohvalla ja kone on pöydällä. Siispä ergonomia on ihan väärä, selkä tulee helposti kipeäksi. Nyt pitäisi selvitellä miten tästä tulisi ergonomisempi.

Yksi vaihtoehto on se, että aion hankkia Ikean Kivik-divaanin, jossa on hyvä työskennellä läppäri sylissä. Jalat ovat myös lepoasennossa. Tähän tarvitaan vielä lisäksi teline läppärille. Läppäri tuottaa lämpöä, että on erikseen olemassa jäähdyttäviä alustoja, joita esim. voi tilata verkkokauppa.com:sta.
KIVIK Divaani IKEA KIVIK on mitoitukseltaan reilu sohvasarja, jonka istuimet ovat pehmeitä ja syviä ja tukevat selkää hyvin.
Toinen vaihtoehto on se, että läppäriä käytän olkkarin sohvalla ja siten, että sylissä on tuo teline läppärille. Ikeasta löytyy tämmöinen mustavalkoinen sylitaso nimeltään Brädä, hinta 9,99€.

BRÄDA Sylitaso IKEA Tilan säästämiseksi taso voidaan taittaa kokoon ja ripustaa seinälle.
Svartåsen on säädettävä pieni pöytä. Tätä voisi käyttää sohvalta, ja kätevä kun pöydän saa säädettyä. Tämä on 19,90€.

SVARTÅSEN Tietokonepöytä IKEA Helppo ja nopea säätää oikealle korkeudelle jalassa olevan säätimen avulla.

Verkkokaupan jäähdyttävä alusta olisi näin ihana pinkki. Hinta 59€. Tässä saa korkeutta myös säätää. Tässä ainakin ergonomia on kohdallaan, kun on säätöjä ja jäähdytysjutut kunnossa.

Nmate läppäriteline:

NMate Large läppäriteline, väri pinkki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com