15.3.2019

Dubai lomakohteena

Dubai lomakohteena on yhdistettynä lämmintä, turvallista ja luksuksen kaupunki- ja rantalomaa. Maaliskuussa lämpöä oli 24-27 astetta, välillä oli kova tuuli ja hiekka pöllysi. Uima-allasalue oli kahtena päivänä kiinni hiekkamyrskyn vuoksi. Se oli hauskaa, kun autot olivat hiekan pölyssä ja kuljettajat niitä sitten puhdistelivat. Dubai sopii pariskunnille ja myös perheille, jolloin pienemmille lapsille hotellin tarjontaa kannattaa miettiä esim. uima-allas ei katolla, leikkiaktiviteettiä jne. 



dubain hotelleissa on lähes aina aamupalaa ja puolihoitoa tarjolla edullisesti, joista ainakin aamupala kannattaa ottaa ohjelmaan. Aamupala oli meidän hotellissa hyvin monipuolinen ja tarjolla oli paljon arabialaisia ruokia. Niitä oli ihan ilo maistella. Ravintoloissa illallisen sai 10-15 eurolla, joten hyvin edullista ruoka oli. Meidän hotellissa illallispuffee oli 59 dirhamia (14€). Viinejä ja olutta sai tiskin alta, niitä ei tarjoilla Dubaissa missään vain hotelleissa. Ruoka painottuu riisiin, kasviksiin ja kanaan. Hyvin paljon on haudutettua kasvista ja älä ihmettele ravintolassa, jos joku syö ruokaa sormin. Nimittäin paikalliset syövät oikean käden sormilla ruoan. Turistit syövät kyllä sitten haarukalla ja veitsellä. 



Tässä kävimme Atlantiksessa Gordon Ramseyn ravintolassa, jossa sai jäätelöannokseen itse kerätä karkkeja kuppiin. Ja niitä me keräsimme ja ajattelin, että tämä on lasten unelmaravintola.



Ihmiset ovat joka puolella hyvin ystävällisiä. Hotellissa puhelin soikin välillä ja henkilökunta kysyi, onko kaikki hyvi. Kaupunkin on siisti, sinua sakotetaan, jos heitä tupakan tumpin tai roskan kadulle (240 € sakko). Paikallisia ihmisiä ei saa kuvata ilman lupaa, vaikka sheikki ja hänen haareminsa ihmetyttäisikin. Miehet pukeutuvat valkoiseen kaapuun ja naisilla on musta kaapu yllä, jossa vain silmät näkyvät huivin alta.  



Dubain kaupungissa liikutaan takseilla, bussilla tai metrolla. Metrolla on hyvin helppo kulkea, ja sillä pääsee paikasta toiseen kätevästi. Hotellin respassa nauroivat, kun kyselin minkä aikaa menee meidän hotellilta kävellen rannalle...siis eihän kukaan kävellen mene. Nyt ymmärrän miksi, koska isot moottoritiet menevät kaupungin läpi eikä ylityspaikkoja ole helposti. 



Ostoksilla Dubaista löytyy mitä ikinä tarvitset. Ostoskeskukset ovat suuria, ja niissä on hyvin äkkiä 500 kauppaa sisällä. Mall of Emirates kätekee sisälleen myös laskettelurinteet (Dubai Ski). Outlet -kylä löytyy myös Dubain ulkopuolelta, sinne emme nyt menneet. Käytimme ajan nähtävyyksien katselemiseen.Yksi must-kohde on Bjur Kalifa, joka on maailman korkein rakennus. Hissi vei meidät 142 kerrokseen, eli New Yorkin Top of the Rock vie 65 kerrokseen. Siitä voit lukea täältä mun matkakertomuksesta. Maisemat olivat aivan upeat korkealta katsottuna.

Valokuvia tuli otettua todella paljon matkalta. Tyttären kännykkä on uusi ja hänen Huaweilla saa aivan loistavia kuvia. Itse kannoin mukana sekä kännykkää että järkkäriä. Totesin, että ensi reissulla vain kännykkä on mukana, koska se on helpompi kantaa mukana ja kuvanlaatu vain on nykyään niin loistava kännyköissä.



Safari aavikolle on myös suositeltava käyntikohde. Tilasin retken netin kautta ja niitä olisi myös saanut meidän hotellin kautta. Kuljettaja nautti autolla ajamisesta ja aavikkosafari oli hänen taidonnäyte siitä, miten hiekkaa silmän kantamattomiin pitää auton liikkeellä dyyneissä. Retken päätteksi kävimme kamelilla ratsastamassa ja näimme upean auringonlaskun. Aurinko muuten laskee siellä aivan hetkessä, sekin on näkemisen arvoinen.


Dubaissa naisilla pitää olla olkapäät peittävää asua ja hame polvien alapuolelle mielellään, jos liikkuu julkisilla paikoilla. Tytär piti tätä kaftaania päällään ja itse vedin valkoisen pitkähihaisen puuvillaisen kauluspaidan t-paidan päälle. Miehille suositelleen myös pitempi lahkeisia shortseja ja hihallisia paitoja. 




Mitä Dubaista kannattaa ostaa? Soukit eivät oikein olleet meidän shoppailupaikkamme, myyjät olivat siellä hyvin hyökkääviä. Pashmina -huiveja ostin sieltä itselleni ja tytölleni. Mausteista emme päässeet kauppoihin, koska ne oli siellä aivan ylihinnoiteltu. Tai ainakin sen myyjän kojussa. Tavallisesta marketista ostin monelaisia mausteita ja teetä kotiin tuomisina. Lisäksi kulta, timantit, nahkatuotteet ja vaatteet ovat sellaisia, mitä sieltä voi ostaa edullisesti. 


Dubai Mall on tuon Bjur Khalifan yhteydessä, ja samalla pääsee katsomaan maailman suurinta ostoskeskusta. Me kävimme katsomassa luksuskerroksen, jossa lenteli katossa keijukaisia; luksusta kerrakseen oli sisustus ja myymälöiden näyteikkunatkin.



Näkemistä ja kokemista jäi seuraavallekin matkalle. Kaupunki tarjoaa näkemistä niin paljon, että viikon matkalla ei kaikkea ehdikkään. Bjur Arab on maailman kallein hotelli (alakuva) ja sinne olisi voinut mennä vaikka teelle, jos olisi varannut pöydän etukäteen. Seitsemän tähden hotelli näytti siis tälle:


Oletko sinä käynyt Dubaissa?

9 kommenttia:

  1. Näkemistä varmaan riittää, hienoja rakennuksia ja kauniita maisemia. En ole tuolla käynyt ja sen jälkeen kun näin tv:ssä dokumentin jossa kerrottiin naisten asemasta Dubaissa en ehdottomastikaan sinne matkustaisi. Sama tosin koskee monia muitakin maita, esim. Intia, Pakistan jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkemistä täällä on paljon, ja tuo kulttuuri on niin erilainen.Ihmiset olivat hyvin auttavaisia ja turistit ovat se tulonlähde heille avainasemassa.

      Poista
  2. Liisan kotona16.3.2019 klo 17.29

    Eipä ole tullut käytyä Dubaissa. Varmasti mielenkiintoinen paikka, vaikka en pidäkään siitä, että heidän kulttuurinsa määrittelee myös turistien pukeutumista. Tykkään enemmän vapaammista paikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubaissa nähtävyydet ovat paljon sisätiloissa, joissa on ilmastointi.Joten hyvin siellä saikin olla hihallista päällä.Kesäaikana sitten onkin Dubaissa liian kuuma, kun on 40 astetta.Sitten siellä ei ulkona tee mieli ollakkaan.

      Poista
  3. Ihania kuvia <3. Vähän ehdottelin miehelle vähän aikaa sitten lomakohteeksi kun ei olla vielä kumpikaan käyty. Saa nähdä saanko suostuteltua :) Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkiloma yhdistettynä rantalomaan sopii tässä Dubaissa. Suosittelen myös rannan tuntumasta hotellia, vaikka nyt meidän reissulla aallot olivat suuret eikä rantakausi ollut alkanut. Mutta rannalla oli ihmisiä varjojen kanssa. Ehkä seuraavalla kerralla menemme vähän kauemmaskin kuin keskustaan. Ja kentältä on muuten lyhyt matka, että sekin on hyvä pointti tässä kohteessa.

      Poista
  4. Kävin muutava vuosi sitten ystäväni kanssa Dubaissa. Finnairilla ihmeen edullinen suora lento (ainakin silloin). Pidin kohteesta, ostoskeskukset on upeita. Täyshunnutetut naiset syövät huntuaan alhaalta vähän raottaen, ihoa ei näy ollenkaan, verkko on silmienkin edessä. Mutta wc tiloissa yllätyin, kun naiset olivat kaavun alla täydessä tällingissä, täydelliset meikit ja muotivaatteet! =) Kuumaa oli, mutta hihattomana en kulkenut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On edelleen suorat lennot Finskillä. Lentoaika oli sen 5h 50 min. Tuohon on hauska näky, jos kaavun alla onkin kuoriutunut oikea nainen:) Ja se on mielenkiintoista, että

      Poista
    2. he tosiaan ovat niin meikattuja ja kauniitahan he ovat tumminen hiuksineen ja silmineen.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com