Matkoilla tulee selailtua myös kirjatarjontaa. Vasta satuin selaamaan terveellisyyteen liittyviä smoothie-kirjoja ja muita ohjekirjoja. Sitten silmiini osui myös pieni kirjanen, jossa oli tehty kakkuja mukiin ja laitettu mikroon. Nämähän eivät ole terveellisiä, mutta joskus voi herkutella.
Minulla oli ohje tähän kännykässä kuvana, vahingossa sen poistin. Mutta jos joku haluaa kokeille suklaamukikakkua, niin Kinuskikissalla on tähän ohje:
SUKLAAMUKIKAKKU (2-3 KPL)
Vinkki: Halutessasi reseptistä munattoman voit korvata kananmunan yhdellä purkilla vauvojen päärynäsosetta.
Taikina:
1 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa (tai vastaavaa kaura/soijatuotetta)
Tarjoiluun:
tomusokeria
vaniljajäätelöä
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa tai kattilassa. Lisää joukkoon siirappi ja sitten hyvin sekoittaen muna. Lisää jauhoseos muutamassa erässä. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito. Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään). Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.
Kypsennys yksitellen mikrossa n. 630 W 2 min 30 s. Seuraa mikrossa kakun kehittymistä, ja säädä tehoa mikrosi mukaan. Jos taikina kiehua yli, voi mikron sammuttaa hetkeksi ja odottaa, että taikina laskeutuu.
Siivilöi pinnalle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön kera.
Sunnuntaiterveisin!