25.3.2015

Pääsiäisen valmisteluja kotona

Pääsiäisen valmisteluja en tänä pääsiäisenä pysty tekemään, kun olen Espanjassa. Mutta kotona tulee valmistauduttua juhlaan ainakin kasvattamalla pääsiäisruohoa. Kotona kaivan esille aina laatikosta vanhat pääsiäiskoristeet, joita tytöt ovat koulussa tehneet. Kaupasta ostan myös ensimmäiset narsissit meille terassille ja pöydälle joko olohuoneeseen tai keittiöön. Keltainen väri on jo se voimaväri, joka ennakoi tulevasta keväästä ja kesästä. Tänä pääsiäisenä näitä 

Viime vuonna päiväkodissa lapset olivat tehneet tämmöisiä kivoja pääsiäisjuttuja tarhassa. Lasipurkkihan voi olla myös muu kuin pilttipurkki. Ympärille silkkipaperia tai muuta nättiä käärettä ja sidotaan narua tai nauhaa vielä ympärille. Alakuvassa näkyy tämä ohrasta tehty kaunis koriste pääsiäisruohosta. 


Täällä Espanjassa ollessani ostin ihan käsintehtyjä konvehteja ja suklaamunan kotiin tuomisina. Kuvassa on myös  espanjalaisen konditorian koristeita, jotka he ovat tehneet suklaasta pääsiäiseksi. Espanjassa myös pidetään kulkueita pääsiäisenä, jossa kulkueen henkilöt heiluttelevat palmun kuivia oksia. 


Virvon varvon tuoreeks terveeks! Terveisiä täältä Espanjan pääsiäisestä Suomeen!

3 kommenttia:

 1. Sullahan alkaa kaikki kohta olla jo pulkassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää hyvissä ajoin aloittaa,että ehtii!

   Poista
 2. Kauniita pääsiäiskoristeita :)

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com