12.3.2015

Raakasuklaan tekoa

Tytär innostui näitä raakasuklaaherkkuja tekemään Cocovin- valmispaketista. Minun mielestä nämä maistuivat hyvälle ja tavalliseen suklaaseen verrattuna, niin eipä tarvinnut popsia niin montaa; itseasiassa makeanhimo lähti jo yhdellä herkkupalalla pois. Paketin sisältä löytyy: kaakaovoi, neitsytkookosöljy, agavesiirappi, lucuma-jauhe, gojimarjat, raaka kaakaojauhe, maca-jauhe, himalajan suola ja muotit. Olin serkkuni synttäreillä ja hän oli valmistanut erilaisia raakakakkuja ja -suklaata vieraille tarjolle. Itse olen Instagramista seurannut Karita Tykän raakakakku ja -suklaa kokkailuja. Pieni inspis on tarttunut minuunkin. Uudessa Pirkka-lehdessä oli mustikkaraakakakkua, ajattelin sitä kokeilla viikonloppuna.

Kookosöljy sulatetaan vesihauteessa. Sitten lisätään siirappi ja kookosöljy tyhjään astiaan lämpimässä vesihauteessa sekoittaen. Kuivat aineet lisätään ja joukkoon goji-marjat. Sekoitellaan.Seos  kaadetaan muottteihin (tulevat paketin mukana) ja jäähdytetään jääkaapissa, kun on kovettunut.

Suklaat voi ottaa pois muoteista tarjoilua varten! 

Maistuisiko Sinulle?

8 kommenttia:

 1. Maistuis taatusti :) Herkullista loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näitä voin suositella!Makeita ovat,mutta ei tule ahmittua kerralla kaikkia.

   Poista
 2. Mielenkiintoista. en ole tainnut koskaan maistella raakaruokaa. Vai ovatko juustokakaut, jotka eivät mene uuniin sellaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusia tuttavuuksia nämä ovat itsellekin.Luin raakasuklaasta,että on erittäin terveellistä ja sisältää mm.magnesiumia ja elimistölle tärkeitä aineita.Juustokakut ovat raakakakkuja,jos ei valkoista jauhoa ja sokeria....vaan niitä superfoodeja .

   Poista
 3. Vain kerran olen maistanut raakasuklaata, taisi muuten olla juuri noita samoja, mutta en oikein tykännyt. Jokin sivumaku tuli niin vahvasti läpi, että syömättä jäi. Ehkä makuun tottuisi jos ahkerasti maistelisi ;)
  Raakakakkua sensijaan en ole koskaan edes maistanut ja ajatus kyllä houkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maku on erilaisempi, että siihen pitää tottua. Raakakakut ovat itsellekkin uusi asia, ja nyt kerran niitä olen kahta eri versiota maistanut, ja ihan olivat hyviä.

   Poista
 4. Voi tuota raakasuklaata on tehnyt jo pidemmän aikaa kokeilla valmistaa - on varmasti herkkua<3 Raakakakutkin on vielä testailematta... Ihanaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 5. Kannattaa kokeilla,serkkuni oli tehnyt Karita Tykän ohjeilla mm.tryffelintyyppysiä ja konvehteja,jotka olivat mun mielestä hyvän makuisia.Kun ehdin niitä kokeilemaan,laitan tänne kuvia ja kommentteja ensi kuussa.

  VastaaPoista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com