Meidän raparperi siirrettiin ja karsittiin viime toissa syksynä eri paikkaan. Rapaperi kasvaa kiitollisena ja satoa on tullut paljon. Tein mummon ihanalla raparpeipiirakkaohjeella (löytyy täältä) uuden version gluteenittomana. Vehnäjauhon korvasin gluteenittomalla kakkkujauholla ja yhtä onnistunut piirakka siitä tulikin. Osuutensa asiassa on myös lähikanalan kananmunilla. Munat sain kotiin asti tuotuna, kun Katariina toi ne siskon tyttäreni kanssa.
Arvostus lähellä tuotettuun ruokaan tai sen tarvikkeisiin on meillä kotona asia mitä pidämme tärkeänä. Raparperipiirakan kananmunat ovat siis Katan kanalasta. Katariina on nuori 18-vuotias yrittäjä. Katan kanat saavat elää kanalassa vapaasti ja ovat paljon myös ulkona säiden salliessa keväällä ja kesällä. Kanat nukkuvat haavasta tehdyillä orsilla. Kanoilla on ruokana GM-vapaata ja kalajauhotonta sekä väriaineetonta rehua. Kata käyttää luomurehua, jossa ei ole väriaineita, ja näin munan keltuaisessa on myös luonnollinen väri. Tässä on Kata autonsa kanssa, jolla hän tuo munat ja muut tuotteensa lähelle asiakasta.
Kanat alkavat munia 19 viikkoisena ja kanalan vanhimmat kanat ovat jo kaksi vuotiaita. Isoissa kanaloissa kanat munivat 12-14 kk. Katariina kertoi, että hänen omat lemmikkikanat ovat jo viisi vuotiaita. Katariinalla on ajatuksissa jalostaa vielä kanalansa tuotteita esim. sulkia. Syksyllä kanala saa luomumerkin.
Katan kanalan facebook-sivuista voit käydä tykkäämässä täällä tai liittymässä seuraajaksi. Katariina antaa vinkkejä ja sivuilla on paljon kuvia. Hän sai muuten ajokortinkin erityisluvalla 17-vuotiaana, ja näin yritteliäälle nuorelle naiselle toivon onnea ja menestystä puhtaan ruoan tuottajallemme!
Onko sinulle tärkeää lähellä tuotettu tai luomuruokatarvikkeet?