29.3.2019

Gluteeniton tiikerikakku

Yhdessä leipominen on meillä yhteinen harrastus pienen leipurini kanssa. Tällä kerralla teimme gluteenittomana tiikerikakun, joka onnistui hyvin uudella ohjeella. Kakku saa muuten olla tekeytymässä vähän aikaa vaikka jääkaapissa, että siitä on helppo leikata. Gluteenittomat jauhot tekevät kakusta usein niin pehmeän, joten ihan tuoreena (vaikka se on tosi herkkua) se voi olla hankala leikata. Mutta kyllä onnnistuu, varsinkin meillä odotetiin, että kakku saatiin suoraan uunista tarjolle.

Pieni leipuri pohti miten kakusta tulisi oranssin värinen, kun onhan tiikerilläkin oranssia. Yhteistuumin päädyimme sitten kuitenkin siihen kellertävän sävyyn, eli ihan tavalliset leipomisaineet tulivat kakkuun. Luomukakun saat, jos käytät luomutuotteita tässä.

Oiva 10- vuotta kahvikupit ovat olleet meillä käytössä myös arkena. Lisäksi näitä kahvikuppeja on myös ilman tuota kultaraitaa. Näillä astioilla saa myös arkeen juhlantuntua ja tuossa linkissä on myös -25% alennuksia Marimekon tuotteista. Kannattaa katsoa! Kultaraitaiset Oivat pitää pestä käsin, mutta nämä tavalliset kestää konepesun.




Tiikerikakku (G)

200 margariinia tai voita (huoneenlämpöinen)
2 dl sokeria

3 munaa

3 dl jauhoja (gluteeniton)
2 tl leivinjauhetta
1,5- 2 tl vaniljasokeria


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää yksitellen munat vatkaten. Lisää lopuksi jauho+mausteseos. Vatkaa vielä vähän.

Ota taikinasta erilleen 1/3 osaa, lisää siihen sekoittaen

2-3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kermaa (laitoin ruokakermaa)

Laita voideltuun kakkuvuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten päälle tummaa ja lopuksi vaaleaa. Tee haarukalla pistoja eli raitoja tiikerille taikinaan. Paista 50 minuuttia 200 asteessa tai 175 asteessa kiertoilmauunissa.


Yhdessä tekeminen ja taitojen opettaminen on minusta aina niin tärkeää lasten kanssa touhutessa. Esikoululainen on aina heti valmiina leipomaan ja kokkailemaan, kun häneltä kysyy. Jospa taitoja säilyy hänelle myös aikuisenakin, kun niitä nyt on niin paljon harjoiteltu. Meillä on jo muuten pääsiäisruoho jo kovasti kasvanut! Pääsiäisruohoja on jo kylvetty kaksi kappalein. Toista on sitten jo saanut leikatakin, huumaava ruohon tuoksi siitä kyllä lähteekin.

Hullujen päivien mainoksia on näkynyt joka puolella. Tein tilauksen myös ja odottelen nyt pakettia saapuvan. Tilasin Artekin lampun, kun olen kerännyt design-lamppukokoelmaa meille. Mutta siitä sitten enemmän, kun paketti saapuu. 


Joko olet aloittanut pääsiäistouhuja kotona?

10 kommenttia:

  1. Onpa mehevän näköinen kakku!
    Ihanaa puuhaa teillä pikku-leipurin kanssa.
    En ole vielä pääsiäistä laittanut. Ehkä kylvän ohran siemenet tänä viikonloppuna.
    Keväistä viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä oli kakku ja tuo ohje myös.Me leivotaan usein yhdessä hänen kanssa tai kokkaillaan.

      Poista
  2. Mies tuossa vieressä vihjasi, että minäkin voisin hänelle tiikerikakun leipoa. Ehkä sitten kun pääsen tästä hiivatin nuhasta.
    Herkullista viikonloppua sinulle Aikku <3

    VastaaPoista
  3. Tiikerikakku on suurta herkkuani. Ja tulipa tekemästänne kakusta herkullisen ja hyvännäköinen. Meille tulee pääsiäisenä vieraita ja gluteenittomille kakkuohjeelle on käyttöä.
    Kiitos hyvästä ohjeesta! Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje oli hyvä.Jääkaapissa pidin kakkua, niin on helppo sitten leikata.Vaikka me heti tuoreenakin sitä syötiin, malttamattomia kun olemme!

      Poista
  4. Tiikerikakku on kyllä aina niin maistuva herkku! Ja niin ihanat nuo Marimekon Oiva-kupit, kultakoristeilla tai ilman. Pääsiäinen täällä jo kovasti mielessä. Ja pupusia on jo tullut laitettua esille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terveisiä vaan Saksaan. Kävinkin Belgiassa viikolla ja tapasin saksalaisia kollegoita siellä. Oivat ovat vaan ihania kodin astioita.

      Poista
  5. Tiikerikakku on kyllä niitä parhaimpia kuivakakkuja!:) Kauniin kakun teit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa! Kakku jopa onnistui, vaikka oli gluteenitonta.

      Poista

Ilahdun, jos jätät viestiä:) Voit myös laittaa s-postia arjahanne@hotmail.com