Kotiruoka maistuu aina parhaimmalle ja siinä on maku kohdillaan, kun tekee ruoan hyvistä raaka-aineista.Tykkään kokeilla uusia ohjeita ja vielä sellaisia, että saan niistä arkeen helppoja maukkaita ruokia.
Tämän lohkoperunan ja lohkobataattiohjeen tein soveltaen oman maun mukaan, koska meillä mies ei pidä bataateista. Eli laitoin siksi sekä perunat että bataattilohkot pellille eri puolille uunipeltiä.Tein perunalohkoille marinadin hiukan pippurisemman kuin bataateille.
Marinaadiin tuli
0.5 dl rypsiöljyä (sopii myös oliiviöljy)
1 tl paprikajauhetta
ripaus merisuola
vajaa 1 tl pippurisekoitusta.
Levitin marinadin perunalohkojen päälle. Lisäksi tein reilun kokoisia sipulirenkaita. Bataattilohkojen päälle laitoin suoraan roiskeita öljypullosta, päälle paprikajauhetta ja hiukan pippuriseosta sekä suolaa. Bataattien väliin laitoin paprika-ja sipulisuikaleita. Paistoin n.20 min 225 asteessa.Välillä pyörittelin lastalla lohkoja eri asentoon.Sipulin kanssa kannattaa katsoa, että se ei pala, kun ovat ohuita renkaita.
Bataatti- ja perunalohkojen kanssa paistoin lohimedaljonkeja.Tarjolle laitoin vihersalaattia, fetajuustoa öljyssä sekä suppilovahverokastiketta.Arkinen ohje oli oikein onnistunut ja makoisa. Meillä tämä ohje menee kyllä jatkoon! Voin suositella.
Sain viime viikonloppuna lahjaksi tuon kauniin neilikkaukan ja sen korin.Nyt on ollut viileää ulkona, että en ole laittanut vielä mitään kukkia ulos.Sisällä on kasvamassa kurkkua, kesäkukkia ja basilikaa. Ne ovat vielä pieniä taimia.Lämmintä säätä siis odotellessa ja grillaussäitä.