Viherepeukalot laittoivat eilen yrttejä, kesäkurpitsaa ja kurkkua kasvamaan. Aiemmin oli jo kukkasipulit istutettu ja niiden alkujen nousemista nyt odotellaan joka päivä. Täältä näet mitä tarvikkeita ostin kylvöjä varten. Yrttejä laitoimme vanhoihin ruukkuihin kasvamaan ja ne saa sitten siirtää keittiöön, kun saadaan kasvatettua suureksi valoisassa paikassa terassilla. Niistä on sitten kätevä ottaa ruoanlaittoon mausteeksi. Nyt siis ruukuissa on basilikaa ja tilliä.
Loppuviikolla ilmat ovat viilenemään päin, joten sitten niitä joutuu tuomaan sisälle lämpimään. Tämä on aina normaalia tähän aikaan vuodesta. Hallaharso on hyvä apuväline kasvien päälle laittaa, jos lämpötila pysyy plussan puolella, koska harso nopeuttaa kasvua ja suojaa kylmältä.
Tässä alakuvassa on meidän istutukset. Jäätelötikut ovat käteviä nimikyltteinä. Taimiruukut on kierrätettyä aiempien vuosien taimista yli jääneitä.
Kauppareissulla ostin taimien ja siemenien kasvatukseen tarkoitettua luomumultaa. Onneksi sattui löytymään, koska luomumulta oli nyt uusi tuttavuus itselle. Pyrin suosimaan luomua näissä omissa viherpeukalon kasvatuksissa. Kekkilä on tuonut markkinoille luomumultaa markkinoille ja säkin kuvan löydät tuosta alhaalta.
Leivoin eilen vielä gluteenittomia munkkeja lisää tällä ohjeella, joka löytyy täältä. Kytin paistamiseen Keiju -rypsiöljyä. Munkit ovat maukkaita ja öljy ei maistu pinnalla. Gluteenittomat munkit on helppo tehdä, jos epäilet niiden onnistumista. Taikinasta leipominen on haasteellista sen pehmeyden vuoksi, mutta palloja pyöritellessä kannattaa käyttää apuna gluteenitonta jauhoa. Sokerointiin sopii parhaiten erikoissokeri, mutta en löytänyt sitä meidän marketista tällä kertaa.
Serpentiinit kaivoimme eilen kaapista ja löysin vielä täydenkin pakkauksen nauhaa. Vappu menee nyt munkkeja ja simaa syödessä ja juodessa. Simaa en itse ole tehnyt, mutta onneksi sitä tekee
meidän äidit:)