Herkullinen kuningatarpiirakka tuli leivottua ihan koko pellillinen. Tein kuningatarpiirakan gluteenittomana ja kyllä siitä hyvin herkullinen piirakka tulikin. Kotoilun vuoksi on hyvä laittaa osa myös pakkaseen, niin on etäpäivän kahvitauolle tarjolla jotain herkullista syötävää. Vein myös tyttären perheen oven taakse tuoretta piirakkaa muutaman palan. He eivät olleet kotona, ja kakkosluokkalainen ihmetteli minulle ääneen, että mistähän kuninngatarpiirakat olivat tulleet. Yleensä leivomme yhdessä paljon hänen kanssaan, mutta tämä kerta jäi nyt välistä.
Toinen tytär tulee tulevana viikonloppuna taas viikoksi tännepäin, niin sovimme, että teemme pienen apulaiseni kanssa Runebergin torttua uudella ohjeellamme hänen tulon kunniaksi.
Joko olet tulppaaneja laittanut maljakoon? Koronan aikana on pienetkin asiat piristäviä, vaikka kimppu tulppaaneja keittiön pöydällä.
Jaan tämän herkullisen kuningatarpiirakan ohjeen myös lukijoilleni tänne.
Kuningatarpiirakka (gl)
200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
5 dl gluteenitonta jauhoa esim. Kotimaista
2 tk leivinjauhoa
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
6-8 dl marjoja mustikka, mansikka, ja vadelma
2 prk kermaviiliä
2 munaa
1 dl sokeria
Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja jauhoseos. Levitä pellille taikina käytä apuna taputteluun jauhoa helpompi tasoitella taikina. Lisää marjat päälle ja niiden päälle kermaviiliseos. Seoksessa on sekoitettuna kermaviili, munat ja sokeri.
Paista 30 min 200 asteessa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Kuningatarpiirakka on herkullinen ja marjojen maut sopivat hyvin kesskenään. Kermaviili antaa pehmeää makua ja sopii hyvin marjapiirakan lisukkeena.
Lunta on tullut niin paljon, että piha on täynnä lumikinoksia. Hiihtolenkin jälkeen oli mukava muuten juoda lämmintä kaakaota ja syödä kunigatarpiirakkaa.